A weboldal színei

április 13, 2021
április 13, 2021 Molnar-Csaba

A webolda színeinek kiválasztása

A weboldal meghatározó stíluseszköze, hogy milyen színeket használunk. A színek kifejezik a honlap témáját, preztizsét és kifinomultságát valamint a hangulatát is, ezzel hozzájárulva a pozitív első benyomás megteremtéséhez. Ez azért fontos, mert gyakran csak pár másodperc áll rendelkezésre arra, hogy látogatónk figyelmét megnyerjük.

Színek és hatásaik

Sárga: Meleg szín. Optimizmust, világosságot, vidámságot, energiát fejez ki. Vonzza a tekintetet, kitűnik a tömegből.

Narancssárga: A narancssárga szín barátságos, vidám, bizalmat árasztó szín. Boldogságot és magabiztosságot sugároz. Lelkesedést, melegséget, és izgalmat közvetít, és cselekvésre buzdít.

Piros: A piros szín izgalomas, fiatalos és bátor. Nagy hatása van az emberekre. A szenvedélyt és a szeretetet szimbolizálja. Gyakran alkalmazzák a híres vállalatok, mint pl. a Coca-Cola, a Lego, a CNN.

Lila: A lila szín jellemzői a kreatívitás, ötletesség és a bölcsesség. A lila szín régen a királyok idejében a luxus és a gazdagság szimbóluma volt.  Ma is az arany mellett a gazdagság, a tisztelet és a luxus egyik meghatárizó színe.

Kék: A kék szín a bizalom, a megbízhatóság és az erő színe. Ezért az üzleti életben is sok vállalat használja. Nyugalmat, megbízhatóságot áraszt.

Zöld: A zöld szín a természet színe. Békés, a növekedés és az egészség színe. Megnyugtató érzést kelt, megbízhatóságot, nyugalmat képvisel.

Szürke: A szürke szín semleges szín, nyugodt hatást kelt, az egyensúlyt fejezi ki. A szürke színt használó vállalatok az Apple, a Mercedes-Benz és a Honda.

Fekete: A fekete szín a kifinomultság, az erő, a hatalom és az elegancia színe. Ezért használja az Adidas, a Nike és a Puma a feketét. Erős kontrasztot ad, és nagyon elegáns lehet az arany színnel kombinálva.

Fehér: A fehér szín a tisztaság, az egyszerűség, a kifinomultség színe. Az egészséghez is köthető a tisztasága miatt. A leggyakrabban használt háttérszín.

Barna: A barna szín a föld színe, a természet és a megbízhatóság színe. A zöld mellett kertészeti és elegáns webodlalakon alkalmazzák.

Rózsaszín: A rószaszín élénk szín, a nőiesség és a szexualitás színe. Leghíresebb vállalat a Telekom, amely mindenhol látványosan alkalmazza.

, ,

Vélemény, hozzászólás?

Contact

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Megvalósítandó projekteddel kapcsolatban várjuk megkeresésedet.

Beszéljünk a projektedről

Egy finom kávé mellett tanácsadással segítünk, hogy milyen irányba induljon el digitális kommunikációd.

Digitális kivitelezés

Már tudod, hogy mit szeretnél és szükséged van fejlesztőcsapatra, akkor állunk rendelkezésedre.

Optimalizálás

Felmérjük és újraértékeljük jelenlegi megoldásaidat és segítünk kihozni belőlük a legjobb eredményt.

TEL: +36 20 3434 010

Contact